Crnadak: Nije rešenje da se takse ukinu samo BiH

Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak kaže da nije rešenje da Priština koja je povećala takse na proizvode iz centralne Srbije, ali i BiH, ukine te takse samo jednoj strani, odnosno samo Bosni i Hecregovini.

Igor Crnadak je odgovarajući na pitanje novinara u Beogradu rekao da nema informaciju da treba da dođe do sastanka između kosovskog premijera Ramuša Haradinaja i ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Mirka Šarovića u vezi sa taksama.

"Video sam da na ekspertskom nivou treba da budu određeni razgovori, ali u svakom slučaju, mislim da takva odluka ne bi bila nikakvo rešenje (da se takse ukinu BiH, ali ne i Srbiji)", rekao je Crnadak.

On je rekao da je sa ministrom spoljnih poslova Srbije Ivicom Dačićem više puta razgovarao o taksama, navodeći da ni Srbija ni BiH ne vode aktivnosti da se takse ukinu samo jednoj zemlji.

"To ništa ne rešava. Prema tome, jedino što može da vrati malo poverenja u regionalni proces, kada je u pitanju Priština, je bez uslova ukidanje taksi i da idemo dalje", poručio je Crnadak.

"Pustimo izmene Dejtona, nismo dobili ništa bolje"

Nikada nismo dobili ništa bolje od Dejtonskog sporazuma, kaže Crnadak povodom izjave predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana da taj sporazum treba revidirati.

"Nemam nekakav poseban komentar na konkretnu izjavu. Mogu generalno da kažem da mi slične izjave slušamo od prvog dana nakon što je Dejtonski sporazum postignut", rekao je Crnadak na prijemu za novinare u Beogradu.

Kako je rekao, bilo je raznih pokušaja u vezi sa Dejtonskim sporazumom.

"Nikada nismo dobili ništa bolje od Dejtona. Moja poruka je pustimo izmene Dejtona, 'ajmo uložiti energiju da što kvalitetnije i što bolje radimo za narod u okviru mehanizama koji postoje", rekao je Crnadak.

Ministar Crnadak izjavio je  da ne zna u kom svojstvu se Milorad Dodik sastao sa šefom ruske države Vladimirom Putinom u Beogradu, jer, kako je naveo, nema informaciju kako je tekao tok dogovaranja sastanka.

Na pitanje novinara u Beogradu da li se Dodik sa Putinom sastao kao član Predsedništva BiH, Crnadak je rekao da ne zna i da nije učestvovao u pripremi tog sastanka. 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи