Vukovar, napadnut mladić koji nastavu pohađa na srpskom jeziku

Na autobuskoj stanici u Vukovaru napadnut je učenik Tehničke škole "Nikola Tesla" koji nastavu pohađa na srpskom jeziku.

Učenika je napala grupa njegovih vršnjaka od kojih samo jedan nije imao fantomku, a kojeg je on prepoznao kao učenika iz iste škole koji nastavu pohađa na hrvatskom jeziku.

Napadnuti učenik je inače iz Mirkovaca, a napadnut je u sredu oko 19 sati dok je čekao autobus do kuće.

Hrvatski portal Srbi preneo je da je prepoznati napadač maloletnik, pripadnik navijačke grupe "bed blu bojs" (navijači zagrebačkog Dinama), koji i inače pravi probleme u školi.

Navodi se da nije poznato da li su i ostali napadači deo istog navijačkog miljea i pohađaju li istu školu u kojoj, kako se navodi, nekoliko meseci traje međunacionalni sukob među učenicima.

"U ovom trenutku vam mogu samo reći da je u sredu oko 19 sati policiji dojavljeno da se pet-šest mlađih osoba nalazi na autobuskoj stanici u Vukovaru i da je među njima došlo do fizičkog sukoba. Policija je izašla na teren i tamo smo zatekli jedan deo učesnika tog događaja", izjavio je portparol policije za portal Novosti Domagoj Džigmunović.

Prema dostupnim informacijama, napadnuti učenik je zadobio lakše povrede.

Do napada je došlo samo dva dana nakon što je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava izjavio da deca koja nastavu uče na srpskom jeziku u tom gradu ne poštuju hrvatsku himnu, jer ne ustaju tokom njenog intoniranja.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво