Migranti zaustavili voz u Doboju – pokrali putnike i pobegli

Grupa od pet ilegalnih migranata nasilno je zaustavila putnički voz u okolini Doboja, pokrali su nekoliko putnika i potom pobegli.

Povlačenjem kočnice za slučaj nesreće, migranti su voz koji je saobraćao na liniji Bihać-Sarajevo zaustavili juče, kod mesta Stanari, saopštila je dobojska policija.

Kako su prenele Nezavisne novine, utvrđeno je da su od jednog putnika ukrali torbicu s novcem, a od drugog punjač za mobilni i hranu.

Istraga je u toku.

Procenjuje se da u BiH boravi između 4.000 i 5.000 migranata, prenosi Indeks.

Prema podacima policijske agencije u BiH, od početka prošle godine u tu je zemlju ušlo nešto više od 23.000 ilegalnih migranata preko granice sa Srbijom i Crnom Gorom.

Većina je uspela da nastavi put ka Zapadu.

Veliki broj smešten je u prihvatnim centrima kod Bihaća i Velike Kladuše, a ostatak boravi u okolini Sarajeva, gde postoje tri prihvatna centra.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво