Pejčinović Burić: Srbija da se suoči sa ulogom u ratovima

Sve dok se Srbija ne suoči sa svojom ulogom u ratovima devedesetih, ne mogu se očekivati znatniji pomaci u međusobnim odnosima Srbije i Hrvatske, izjavila je šefica hrvatske diplomatije Marija Pejčinović Burić povodom izjava ministara spoljnih poslova i odbrane Srbije Ivice Dačića i Aleksandra Vulina.

"Žalosno je da se nastavljaju tendenciozne i zlonamerne izjave visokih srpskih zvaničnika o Hrvatskoj", rekla je Pejčinović Burićeva u Dnevniku HRT-a i ocenila da to nije put prema dobrosusedskim odnosima.

"Radi se o dva čoveka koji dolaze iz najužeg okruženja Slobodana Miloševića (...) i dok takvi ljudi sede u srpskoj vladi, teško je očekivati da će prestati ovakve zlonamerne izjave prema Hrvatskoj, ali i drugim državama", navela je Pejčinović Burićeva, prenosi Hina.

Rekla je da se nada da će u Srbiji sazreti svest da bez toga nema mira i napretka u našem susedstvu.

"Mi smo susedi, ostaćemo susedi i treba da gradimo dobrosusedske odnose", zaključila je ministarka.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво