Davor Dragičević: Neko želi da me likvidira, sklonio sam se

Davor Dragičević, otac tragično stradalog mladića Davida, oglasio se preko Fejsbuka. On je osam dana nedostupan policiji, koja ga potražuje zbog sumnje da je sa još četiri osobe počinio određena krivična dela tokom održavanja jednog od protesta "Pravda za Davida".

U poruci objavljenoj na Fejsbuku, Davor Drgičević tvrdi da nije pobegao, već se, kaže, sklonio. Tvrdi da neko želi da ga likvidira, a ako mu se, kaže, nešto desi, krivicu za to pripisuje državnom vrhu Republike Srpske, MUP-u i Tužilaštvu, odnosno svima za koje kaže da su "učestvovali u montiranom procesu u ubistvu njegovog deteta".

Neće, navodi, odustati od traženja pravde za smrt sina i dodaje da je njegov jedini zahtev da se predmet o smrti Davida prebaci na državno tužilaštvo BiH i da će, kako kaže, sve biti brzo gotovo.

"To je ono čega se oni plaše", napisao je Dragičević.

Iako poručuje da ne želi nikoga da, kako kaže, ruši, Dragičević navodi:

"Morate shvatiti da ovo više nije borba za Davida, već borba za sve nas, svu našu decu... Svima nam se sprema isti scenario. Želimo da živimo u zemlji gde će ustav, zakon i red biti jednaki za sve."

Dragičević i dalje tvrdi da ima dokaze da je njegov sin ubijen i da su ubice poznate. Ranije je tvrdio da ima dokaze da su Davida 18. marta oteli pripadnici MUP RS, mučili, a potom njegovo telo ostavili na ušću Crkvene u Vrbas.

Ranije danas oglasio se i Dragičevićev advokat Ifet Feraget, koji je rekao da je njegov branjenik "živ, zdrav, ali je u velikom strahu", te da nema nameru da se vrati u Banjaluku, dok se okolnosti koje se dešavaju proteklih dana ne reše.

Feraget tvrdi da ne zna gde se nalazi Dragičević.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво