Dodik odlikovao Lazanskog

Doskorašnji predsednik Republike Srpske Milorad Dodik uručio je Orden časti sa srebrnim zracima novinaru i vojnopolitičkom komentatoru Miroslavu Lazanskom.

Milorad Dodik, koji je sada predsedavajući Predsedništva BiH, doneo je ukaz o odlikovanju Miroslava Lazanskog u vreme dok je bio predsednik Republike Srpske, a danas je obavljen svečani čin dodele ordena, prenosi Radio-televizija Republike Srpske.

Lazanski je rekao za Srnu da mu je ukazana velika čast i da odlikovanje doživljava kao priznanje za njegov rad od 1992. godine.

Istakao je da je pratio medijsko stvaranje Republike Srpske i da je bio tu za vreme rata. "Na neki način se smatram i delom Srpske pošto je moja majka Srpkinja iz Visokog, a ja sam živio u Trebinju gde sam završio Gimnaziju 'Jovan Dučić'", dodao je Lazanski.

Podsetio je da mu je ovo drugo odlikovanje u karijeri.

"Imam jedan vojni orden, odnosno Medalju za vojničke vrline kojom me je odlikovao predsednik (Josip Broz) Tito 1977. godine i sada posle Tita me odlikovao Dodik. To je vrlo zanimljivo. Osećam se počastvovan i vrlo ponosan što sam dobio orden od predsednika Dodika", naglasio je Lazanski.

Dodik je uručio orden Lazanskom na osnovu ovlašćenja aktuelne predsednice Republike Srpske Željke Cvijanović.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво