Salivan: Rusija potkopava Prespanski sporazum

Rusija želi da potkopa Sporazum između Makedonije i Grčke i učiniće sve što je u njenoj moći kako bi blokirala članstvo Makedonije u NATO, rekao je zamenik državnog sekretara SAD Džon Salivan, prenosi televizija "TV21". 

"Svima nam je poznato da se Rusija protivi Prespanskom sporazumu i niko ne sumnja da će ona uraditi sve što može u svom interesu, koji je suprotan interesu građana Makedonije, kako bi zaustavila proces implementacije Prespanskog sporazuma", izjavio je Salivan u Skoplju.

On je kazao da SAD pružaju podršku Makedoniji i podržavaju njene demokratske odluke.

"Ne iznenađuje nas ruski uticaj koji uočavamo i u drugim delovima sveta, poput njihovog mešanja u Izborima u SAD u 2016. godini, koje je svima dobro poznato", istakao je Salivan. 

Zamenik državnog sekretara SAD u poseti je Makedoniji gde se sastao sa premijerom Zoranom Zaevim.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво