Medojević: Moje hapšenje pokazalo da pravosudni sistem više ne postoji

Jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Nebojša Medojević izjavio je posle izlaska iz zatvora, da veruje da je ono što se desilo njemu i stranci doprinelo objedinjavanju demokratskih snaga za buduća politička dešavanja i promene u Crnoj Gori.

Nabojša Medojević je, u intervjuu Televiziji Vijesti, rekao da crnogorskim pravosuđem rukovode centri moći van njega, da je DPS neprijatelj demokratije i da je u celoj situaciji, nakon njegovog hapšenja, delovao i međunarodni faktor.

"Najteže je bilo saznanje da je moguće u Crnoj Gori 2018. da se protivustavno i protivzakonito praktično kidnapuje poslanik, bez skidanja imuniteta", rekao je Medojević i dodao da su svi u zatvoru postupali profesionalno.

"Na kraju ove zaista teške i izazovne situacije, ovo se nije desilo nijednoj partiji u Evropi, posle pada Berlinskog zida, čini mi se da je to što se desilo nama i meni u stvari bio povod za jednu novu energiju zajedništva okupljanja i to je neki ulog za možda politička dešavanja u budućnosti", napomenuo je Medojević.

Upitan da li eventualno razmišlja da tuži državu zbog situacije u kojoj se našao, Medojević je odgovorio da je "najveća optužba države to što je uradila".

"Kako god ovaj pravosudni sistem uradio, on je ovim skandalom sa mojim hapšenjem pokazao da praktično više ne postoji. Mi više nemamo nezavisno pravosuđe, profesionalnog tužioca, imamo sistem zasnovan na centrima moći koji mogu bilo koga poslati u zatvor. Danas ćemo imati konsultacije da vidimo kako dalje", zaključio je Medojević.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво