Sijatro: Azil Gruevskom odobrile nezavisne vlasti

Šef mađarske diplomatije Peter Sijarto rekao je da je azil bivšem makedonskom premijeru Nikoli Gruevskom odobren od strane nezavisnih vlasti i da zato ne može da komentariše sadržaj dosijea o bivšem makedonskom premijeru, prenosi makedonska agencija MIA.

Na pitanje zašto je njegova država dala azil bivšem makedonskom premijeru, osuđenom za korupciju, a da on sam nije podneo zahtev za azil kao i svi drugi tražioci duž ograde mađarske granice, Sijarto je rekao da u Mađarskoj zahteve za azil obrađuju nezavisne vlasti, i da on ne može da komentarrise sadržaj dosijea o Gruevskom.

"Ove vlasti su odlučile da omoguće Gruevskom da podnese zahtev u sedištu u Budimpešti zbog bezbednosnih razloga, jer je on bio premijer deset godina. Ja smatram da je to normalno", kaže mađarski ministar spoljnih poslova.

Komentarišući zašto su mađarske službe prevezle Gruevskog do Budimpešte diplomatskim kolima, Sijarto je objasnio da se Gruevski predstavio u ambasadi u Tirani i da su ga oni vozili do Budimpešte, i to "ponovo zbog bezbednosti".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво