Komšić: Zastava BiH neće biti sklonjena iz Predsedništva

Zastava BiH neće biti sklonjena iz Predsedništva BiH, izjavio je hrvatski član kolektivnog šefa države, Željko Komšić, povodom insistiranja predsedavajućeg Milorada Dodika na isticanju zastave Republike Srpske.

"Prvo, i sam Dodik zna da se zastava BiH nikada neće maknuti iz Predsedništva BiH. I to iz razloga koji su mu savršeno poznati - to je zastava države BiH, definisana zakonom za koji je glasao i Dodik i njegov SNSD i ističe se i postavlja tamo gde je to zakonom predviđeno", rekao je Komšić za portal Kliks.

On je takođe naveo da se zastava RS-a postavlja tamo gde je to predviđeno zakonom.

"A zakon nije predvideo da se ista postavlja na i u zgrade državnih institucija. Treće, otkazivanjem konsultacija vezanih za formiranje Veća ministara BiH, kao i eventualnim otkazivanjem sednica Predsedništva BiH, najviše štete Dodik nanosi sebi, njegovom SNSD-u i RS, jer se upravo njima najviše žuri i treba im hitno formiranje Veća ministara, između ostalog, kako bi smenio kadar SDS-a i postavio svoj", naglasio je Komšić.

Inače, sednica Predsedništva BiH koja bi trebalo da se održi danas u 14 sati upitna je zbog navedenih Dodikovih zahteva, ali i principijelnih stavova druga dva člana Predsedništva koji insistiraju na poštovanju zakona i Ustava BiH.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара