Tirana ne spava, studenti nastavljaju proteste

Više hiljada albanskih studenata koji protestuju protiv visokih školarina, podelio se u tri grupe i najavljuju da će protestovati celu noć.

Ultimatum koji su postavili albanskoj vladi je istekao u 16 sati, a jedna grupa studenata ostala je ispred Ministarstva prosvete u Tirani, dok su druge dve zauzele raskrsnicu i prostor ispred vladine zgrade, prenosi AP.

Premijer Albanije Edi Rama zatražio je od studenata da mirno protestuju, poručivši im da "izgrade most komunikacije sa vladom".

Rama je optužio opoziciju da je nagovorila studente da odbiju dijalog.

Studenti su se ranije danas okupili ispred Ministarstva prosvete u Tirani noseći postere, pri čemu duvaju u vuvuzele i uzvikuju "Smanjite cene", prenosi AP.

Njima su se u protestima pridružili studenti iz drugih gradova i srednjih škola u Tirani.

Studenti protestuju već danima i traže da školarine budu upola manje, udvostručavanje budžeta za obrazovanje i veće prisustvo studenta u fakultetskim odborima koji donose odluke.

Potpredsednica albanske vlade Senida Mesi saopštila je u ponedeljak da je vlada pripremila paket rešenja za najhitnija pitanja koja se tiču studenata.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво