"Zapadni Balkan – linija odbrane EU"

Mađarski ministar spoljnih poslova i trgovine Peter Sijarto na skupu o širenju malokalibarskog naoružanja sa Balkana, koji je održan u Parizu, izjavio je da je Zapadni Balkan zaustavio "opasne trendove stvorivši liniju odbrane za Evropsku uniju".

"Moramo voditi računa o bezbednosti i stabilnosti na Zapadnom Balkanu zato što to ima uticaja na čitavu Evropu, rekao je Sijarto i ocenio da pretnja terorizam nikada nije bila tako visoka u Evropi, pa je potrebno adekvatno odgovoriti na tu pretnju i usmeriti napore na obnavljanje osećaja bezbednosti Evropljana.

Sijarto je istakao da je ubrzavanje evropskih integracija na Zapadnom Balkanu "najbolje oruđe" za održavanje bezbednosti i stabilnosti u toj oblasti na duže staze.

"Pozdravljamo Makedoniju koja je na korak od članstva u NATO-u i apelujemo na Evropsku uniju da započne pregovore o pristupanju sa Makedonijom i Albanijom koliko narednog leta", dodao je Sijarto i čestitao Srbiji i Crnoj Gori na otvaranju novih poglavlja u pregovorima o pristupanju EU.

Sijarto je takođe istakao da je Mađarska pomogla Makedoniji i Srbiji sa pograničnom kontrolom, ne samo kada je reč o ilegalnim migrantima, već i kada je u pitanju ilegalna trgovina oružjem.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво