Mandić na protestu: Vlast izlaže riziku Medojevićev život

Jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić izjavio je na protestu u Podgorici da vlast u Crnoj Gori izlaže riziku život Nebojše Medojevića. Pozvao je Ustavni sud da sutra pruži jasan odgovor na žalbu koja je podneta na određivanje zatvorske kazne dvojici poslanika tog političkog saveza. Mandić je rekao da u sredu protesti počinju u svakom gradu.

"Čekamo odgovor, a ako se stvar ne završi, čitava Crna Gora će biti zapaljena bakljama slobode i spustiti se u Podgoricu", poručio je Mandić na protestnom skupu ispred Skupštine Crne Gore, organizovanom povodom hapšenja Medojevića, poslanika i jednog od lidera Demokratskog fronta, kao i mogućeg hapšenja poslanika Milana Kneževića.

Medojeviić je stupio u štrajk glađu, a u subotu je bio prebačen iz zatvora u Klinički centar Crne Gore u Podgorici, jer mu je pogoršano zdravstveno stanje.

Crna Gora već duže vreme ide stranputicom, izjavio je Mandić na protestu i pozvao građane da dođu na novi protest zakazan za sredu.

Mandić je dodao da u sredu protesti počinju u svakom gradu. "Tamo će ići naši poslanici i predvoditi proteste i u Pljevljima, i u Budvi, Herceg Novom, Nikšiću", rekao je on.

Osim lidera DF-a, na bini su bili i lider SNP-a Vladimir Joković i poslanik Ujedinjene Crne Gore, Goran Danilović koji je rekao da je tu jer brani pravo poslanika da budu slobodni ljudi, jer bi bili "slobodni u svakoj zemlji osim našoj".

"Ne valja da se gonimo ko zveri jer oni koji gone biće gonjeni. Tražićete zaštitu kao mi danas. Ne plašite se reči, nego da li ste takvi kao što govore", rekao je Danilović.

Osim članova DF i druge stranke su se pridružile protestu, a predstavnici DF-a su okupljenima podelili žute prsluke.

Medojević je uhapšen prošle nedelje. U zatvoru je pošto je odbio da kaže ko je pripadnik ANB-a koji mu je rekao da je tužilac Milivoje Katnić od bivšeg gradonačelnika Podgorice Miomira Mugoše uzeo 100.000 evra kako mu ne bi odredio pritvor u slučaju "Carine".

Medojević je kažnjen sa još dva meseca zatvora, jer je odbio da svedoči u predmetu koji je formiran povodom njegovih ranijih tvrdnji da je glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić učestvovao u ratnom zločinu na teritoriji Cavtata tokom 1991. i 1992. godine.

Podgorički mediji pišu da će Veće Ustavnog suda Crne Gore rešavati početkom naredne nedelje po žalbama advokata Medojevića i Kneževića predloge za obustavu izvršenja pojedinačnih akata Višeg suda kojima je određena zatvorska kazna dvojici poslanika DF-a zbog odbijanja da svedoče u postupcima koji se protiv njih vode.

broj komentara 4 pošalji komentar
(nedelja, 09. dec 2018, 22:33)
Dile [neregistrovani]

Nečovještvo

Ovo je borba za pravdu i čojstvo što ga ova vlast izgubi. Velikan, koga oni više ne priznaju a bio je a i sada je poznat van granica C.G.rece:,, kome snaga leži u topuzu tragovi mu smrde necovještvom. "

(nedelja, 09. dec 2018, 22:19)
flamantes [neregistrovani]

Milim da su sa 200...

... zaluđenika pokazali svoju ''snagu''

(nedelja, 09. dec 2018, 21:30)
anonymous [neregistrovani]

Mislim

Cela Crna Gora treba da skoci na noge i da pokaze upornoscu da pravde nema bez borbe. Dosta je diktature.

(nedelja, 09. dec 2018, 21:24)
anonymous [neregistrovani]

Ok

Pozdrav Medojevicu. Svaka cast junacino. Dušan