Pupovac: Hapšenje Srba ima za cilj da stvori uznemirenost

Milorad Pupovac, predsednik Srpskog nacionalnog veća, održao je u Vukovaru konferenciju za novinare povodom hapšenja dvojice i privođenja nekoliko građana srpske nacionalne manjine.

"Samo je pitanje zašto i na osnovu čega je neko odlučio da preduzme te korake koji očito imaju za cilj da stvore uznemirenost, da stvore pravnu nesigurnost kod šireg i većeg broja građana ovog grada i na taj način stvori kod njih osećaj besperpektivnosti da žive u ovom gradu", rekao je Pupovac u Vukovaru.

Kaže da očekuje i progon odgovornih za srpske žrtve, pa i one u Vukovaru od jula do novembra 1991. godine, te ocenjuje da je nemoguće da za te žrtve ne postoje dokazi, jer su istrage radili i predstavnici Haškog tribunala i prikupili obiman materijal.

Pupovac je rekao i da je malo ili ništa učinjeno da se sankcionišu ljudi odgovorni za sve smrti u leto 1991. godine kao i tokom "Bljeska" i "Oluje".

Ocenio je da je prikrivanje i negiranje zločina krivično delo "bez obzira ko u tome učestvovao, organi države ili mediji".

"Mi nećemo ni u koga upirati prstom, nećemo preduzimati ništa čime bismo vršili pritisak na pravosuđe, ali hoćemo međunarodnim i domaćim legalnim sredstvima tražiti pravdu za one koji su nedužno optuživani, za one koji su ubijeni, privođeni, maltretirani od strane onih koji sada uživaju pravnu zaštitu poretka RH", zaključio je Pupovac u Vukovaru.

Dvojica Srba uhapšeni su zbog sumnje da su činili ratne zločine tokom sukoba na području Vukovara. 

broj komentara 1 pošalji komentar
(subota, 08. dec 2018, 20:31)
anonymous [neregistrovani]

Gospodine Pupovac,

pa vec poduze vreme nismo nista pogrdno culi na racun Srbije, pa moraju izazivati, ali pucaju u prazno.