Medojević bio u bolnici jer mu je pozlilo, sutra protest ispred parlamenta

Predsednik pokreta za promene i jedan od lidera Demokratskog fronta Nebojša Medojević vraćen je u Zavod za izvršenje krivičnih sankcija, nakon što je u Kliničkom centru Crne Gore dobio terapiju, jer mu je prethodno pozlilo.

Nebojša Medojević bio je u Urgentnom centru zbog opšte iscrpljenosti i slabosti organizma.

Medojevićeva supruga Marina Medojević na svom Fejsbuk profilu napisala je da su lekari rekli da njen suprug više ne sme biti bez hrane.

Medojević je primio tri infuzije i urađene su mu razne analize i pregledi, posle čega je dobio terapiju i uput za zatvorski stacionar gde se medicinsko osoblje brine o bolesnim zatvorenicima, prenela je RTCG.

Lideri DF Andrija Mandić i Milan Knežević pozvali su građane na protest sutra u 18 sati ispred zgrade Skupštine.

"Očekujemo sve koji se predstavljaju kao opozicija da nam se priključe. Na ovako velikim stvarima prevazilaze se mnogo krupniji problemi od različitih stavova", naglasio je Mandić.

Pozvao je i predstavnike NVO sektora da im se priključe u protestu.

Knežević je rekao da "svi kojima je stalo do Ustava, zakona i slobode mišljenja, a ne do Kneževića i Medojevića" treba da sutra uveče dođu na protest.

Izvor Vijesti iz Kliničkog centra rekao je da je Medojević osećao bolove u grudnom košu, otežano disanje i trnjenje leve ruke. Pregledan je kardiološki, urađen mu je rendgen pluća. Njegovo stanje je verovatno posledica iscrpljenosti. 

Poslanik Demokratskog fronta, Slaven Radunović napisao je ranije na Fejsbuku da se Medojeviću zdravstveno stanje značajno pogoršalo.

"Nebojši je pozlilo. Prebačen je u KBC. Upravo smo obavešteni da se Nebojši Medojeviću zdravstveno stanje, kao posledica devetodnevnog štrajka glađu, značajno pogoršalo", napisao je Radunović.

Nebojša Medojević uhapšen je prošle sedmice u Podgorici.

Medojević je uhapšen po nalogu koji je izdao podgorički Viši sud u predmetu formiranom povodom tvrdnji o primanju i davanju mita. On je u pritvoru, jer je odbio da kaže ko je pripadnik ANB-a koji mu je saopštio da je tužilac Katnić od bivšeg gradonačelnika Podgorice Miomira Mugoše uzeo 100.000 evra kako mu ne bi odredio pritvor u slučaju javnosti poznatoj kao "Carine", prenose Vijesti.

Kažnjen je sa još dva meseca zatvora jer je odbio da svedoči u predmetu koji je formiran povodom njegovih tvrdnji iz maja prošle godine, da je Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić učestvovao u ratnom zločinu na teritoriji Cavtata tokom 1991. i 1992. godine. Ovu kaznu po zakonu Medojević može izdržati tek nakon što mu istekne ova zbog koje se već nalazi u zatvoru.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво