Zastava RS u Predsedništvu BiH ili sednice video-linkom

Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik zakazao je za 12. decembar sednicu Predsedništva sa 50 tačaka dnevnog reda, od kojih je jedna smena ambasadora. Sednica može biti održana u zgradi u Sarajevu ukoliko bude postignut dogovor o isticanju zastave Republike Srpske, u suprotnom će predložiti da bude održana video-linkom, poručio je Dodik.

"U Predsedništvu i dalje imamo problem isticanja zastave Republike Srpske na sastancima kojima prisustvujem. BiH je sastavljena iz dva ravnopravna entiteta i iz toga proizilaze sva kasnija postavljenja organa BiH. U pogledu isticanja zastave moj pristup ostaje isti", rekao je Dodik.

Dodik je naveo, prenosi Srna, da je na dnevnom redu prve radne sednica Predsedništva BiH 50 tačaka, od kojih je jedna smena ambasadora.

"Povući ću značajan broj ambasadora i veoma brzo imenovati nove. Zato ću u Banjaluci razgovarati sa predsednicom Republike Srpske Željkom Cvijanović jer, prema Ustavu RS, predsednik predlaže i bira ambasadore, a član Predsedništva to treba da proglasi. Želim da se ponašam u skladu sa Ustavom Republike Srpske", poručio je Dodik.

Prema Dodikovim rečima, na sednici bi trebalo da bude donesena jedna izjava o evropskim integracijama, veliki broj bilateralnih sporazuma, te razmatran rad Veća ministara u oblasti evropskih integracija.

broj komentara 5 pošalji komentar
(četvrtak, 06. dec 2018, 15:21)
anonymous [neregistrovani]

Ako

Ako je istaknuta zastava FBIH, onda mora i RS.

(četvrtak, 06. dec 2018, 15:19)
anonymous [neregistrovani]

MladaBosna

Muslimani su ubili Spskog svata jer je nosio zastavu u svome gradu i zemlji i tako poceli rat u BIH.

(četvrtak, 06. dec 2018, 14:11)
anonymous [neregistrovani]

Ko ne dozvoljava...

...da se u predsednistvu BiH istaknu zastave oba entiteta,pored naravno zastave BiH!?

(četvrtak, 06. dec 2018, 13:55)
anonymous [neregistrovani]

potpuno se slazem sa Dodikom. ..

Ne daju zastavu kao da ne postoji RS...Zasto?

(četvrtak, 06. dec 2018, 13:49)
Nikola [neregistrovani]

Dodik

Car!