Profesor Mirović nije uspeo da uđe u Crnu Goru

Profesor prava Dejan Mirović, koji se nalazi na spisku osoba kojima je zabranjen ulazak u Crnu Goru, vraćen je sa graničnog prelaza Dobrakovo. Procena crnogorskih bezbednosnih službi je bila da bi boravkom u toj državi mogao da utiče na bezbednosne prilike, piše podgorička "Pobjeda".

Pozivajući se na nezvanične informacije, list piše da je utvrđeno da bi ulaskom Mirovića u Crnu Goru bila ugrožena nacionalna sigurnost te države.

"Nikada nisam pozivao na nasilje, nikada nisam negirao ustavni poredak Crne Gore, niti njenu državnost koja je potvrđena u UN. S druge strane, kritikovao sam režim, a ne državu. Ovo za mene nije iznenađenje jer sam video na primeru nezakonitog hapšenja poslanika Nebojše Medojevića bez skidanja imuniteta da su oni spremni na sve", rekao je za RTS Mirović.

Ponavio je da je išao da poseti rodnu kuću i rodbinu.

"Oko 16 sati zaustavljen sam na graničnom prelazu Dobrakovo od crnogorske policije. Saopšteno mi je da mi je zabranjen ulaz u Crnu Goru, iako sam izneo da je moj put privatnog karaktera i da za cilj ima posetu mojoj rodnoj kući i najbližoj porodici u Ulcinju", kazao je Mirović.

Mirović je u Crnu Goru pokušao da uđe u utorak oko 16 sati i bio je sam u vozilu.

Mirović je jedan od četvorice srpskih intelektualaca kojima je ranije poručeno da su nepoželjni u Crnoj Gori na manifestacijama organizovanim povodom obeležavanja veka od Podgoričke skupštine.

Ta poruka se odnosila još na književnika Matiju Bećkovića, istoričare Čedomira Antića i Aleksandra Rakovića.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво