Uhapšen Ramiz Dreković

Sipa je jutros u Sarajevu uhapsila generala Ramiza Drekovića, bivšeg komandanta Petog i Četvrtog korpusa takozvane Armije BiH, koji je pod istragom zbog ratnog zločina počinjenog nad srpskim stanovništvom, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Kako prenosi Kliks, Dreković se tereti da je u proleće 1995. godine izdao direktnu, strogo poverljivu naredbu artiljerijskim jedinicama na širem području opštine Konjic, da izvrše neselektivno granatiranje mesta Kalinovik, naseljenog Srbima.

Tužilaštvo je saopštilo da su "policijski službenici na području Sarajeva lišili slobode osumnjičenog Ramiza Drekovića, rođenog 10. maja 1956. godine u Tutinu, Srbija".

"Osumnjičeni je pod istragom Posebnog odseka za ratne zločine i osumnjičen je da je u svojstvu nekadašnjeg komandanta 4. korpusa Armije RBiH postupao protivno odredbama Ženevskih konvencija o zaštiti civilnih osoba za vreme rata", navodi se u saopštenju Tužilaštva.

Nakon što bude priveden nadležnom tužiocu, osumnjičeni će biti ispitan i nakon toga će biti donesena odluka o daljim aktivnostima u predmetu, navodi se.

Uhapšen je u svom stanu u Alipašinoj ulici i trenutno se nalazi u prostorijama Sipe, a u toku dana će biti predat Tužilaštvu BiH.

Informacije o hapšenju Drekovića potvrdili su advokati Mirsad Crnovršanin i Kadrija Kolić.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се