Cipras, Balkan i bure baruta

Grčka preduzima inicijative za saradnju na Balkanu, a glavna cilj mora da bude da Balkan prestane da bude bure baruta Evrope i da postane region koji joj daje novi zamajac u ime jedinstva naroda Evrope, izjavio je premijer Grčke Aleksis Cipras.

"Na Balkanu su se u prošlosti rađali ratovi, a naša vizija mora da bude da Balkan prestane da bude bure baruta Evrope i da postane region koji joj daje novi momentum u ime jedinstva naroda Evrope", rekao je Cipras po završetku sastanka s predsednikom Slovenije Borutom Pahorom u Atini, prenosi ANA.

Cipras je naglasio da se Grčka poslednjih godina suočila s velikim finansijskim poteškoćama, ali da je konačno uspela da izađe iz krize zahvaljujući upornosti i ratovima koje su podneli građani Grčke, a koji sada, kako je rekao, očigledno ubiru plodove i zbog njihovog insistiranja da se ostane na evropskom putu.

Premijer Grčke je istakao da Grčka vraća inicijativu na Balkanu važnim akcijama za saradnju sa susednim zemljama i važnim sporazumom koji je potpisala s Makedonijom ove godine.

Takođe je izrazio zadovoljstvo zbog toga što Makedonija brzo napreduje s procedurom za izmenu ustava u skladu sa sporazumom iz Prespe i promenom svog imena, navodi agencija.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво