Orban: Gruevski zaštitio mađarske granice, Soros ga proganja

Mađarski premijer Viktor Orban kaže da je bivši makedonski premijer doprineo zaštiti mađarske granice, a da ga, s druge strane, organizacije povezane sa Džordžom Sorosom progone.

Orban je rekao za makedonski portal a1on da će Mađarska zbog toga pravično tretirati svoje saradnike, a Gruevski jeste, kaže, njegov saradnik, kao što je to i mađarskom narodu.

"Ne možemo da isključimo pravne procedure, ali možemo da omogučimo pravičan tretman", poručio je Orban nakon što je njegova zemlja primila Gruevskog, koji je trebalo da služi zatvorsku kaznu u svojoj zemlji.

Mađarski premijer dodao je da je uveren da su organizacije povezane sa Džordžom Sorosom uključene u proganjanje Gruevskog.

Komentarišući sudske postupke koji se vode protiv Gruevskog, Orban je izjavio da je reč o komplikovanim sporovima.

"Vlasti će odlučivati šta će uraditi u vezi s ekstradicijom Gruevskog", rekao je Orban, primetivši da je "bez bivšeg premijera Makedonije bilo teže zaštititi mađarsku granicu".

broj komentara 2 pošalji komentar
(petak, 23. nov 2018, 18:04) - anonymous [neregistrovani]

Mislim

I po ovome se vidi da je Viktor Orban najbolji predsednik od svih evropskih drzava iako nije najmocniji. Madjari treba da su ponosni njime a i mi sto smo mu juzne komsije. Sa takvim ljudima i drzavama kao sto je Madjarska, Srbija treba da se udruzuje i da saradjuje.

(petak, 23. nov 2018, 12:28) - anonymous [neregistrovani]

Vucicu sta cekasu

U kontekstu ove izjave treba kontaktirati Orbana u vezi Kosova iako je Madjarska priznala Kosovo. Vise nego jasno je da se Orban ne slaze sa politikom globalista koji su i najzasluzniji za tzv. nezavisno Kosovo.