Vlada u Skoplju: Gruevski će biti vraćen u Makedoniju

Napisi o tome da je bivšem makedonskom premijeru Nikoli Gruevskom odobren azil su lažni, on će biti izručen Makedoniji i odslužiće zatvorsku kaznu, izjavio je portparol makedonske vlade Mile Bošnjakovski na pres konferenciji.

Portparol makedonske vlade je istakao da vlada očekuje od vlasti u Mađarskoj da opozovu odluku o azilu i da će Gruevski biti izručen.

"Postupak za ekstradiciju je započet, dokumentacija je poslata vlastima u Mađarskoj i to je poseban postupak u odnosu na postupak za azil", rekao je Bošnjakovski, a prenosi makedonska televizija Telma.

Podseća da je Mađarska članica Evropske unije i NATO-a i da u svim postupcima za ekstradiciju između Makedonije i Mađarske, koji su do sada postojali, ni u jednom trenutku nije ukazano na određene nepravilnosti u radu sudskih postupaka u Makedoniji.

Bošnjakovski nije komentarisao izjavu srpskog predsednika o kretanju Gruevskog, odnosno da je propust u tome što nije postojala međunarodna poternica u tom trenutku i da je Gruevski mogao legalno da prelazi granice.

Portparol makedonske vlade nije hteo da komentariše ni hapšenje bivšeg direktora Službe bezbednosti u Makedoniji Saše Mijalkova, ni da li su zaista postojala operativna saznanja o njegovom potencijalnom bekstvu, navodeći da vlada nikada ne komentariše aktivnosti koje su povezane sa sudskom vlašću.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи