Dodik za RTS: Nisam ikebana i neću da pokrivam loša rešenja

Posle izbora za člana Predsedništva Milorad Dodik rekao je za RTS da će mu kancelarija biti u Republici Srpskoj, odnosno Istočnom Sarajevu i da ne vidi razloga da radi u Predsedništvu BiH ukoliko ono nema puni suverenitet.

Prvi dogovor posle zakletve članova Predsedništva BiH je postignut - prvi predsedavajući biće Milorad Dodik, koji je izjavio da se, za razliku od ostala dva člana Predsedništva, protivi ideji da BIH bude članica NATO-a već se zalaže da očuva vojnu neutralnost.

Sada kada je i zvanično srpski član Predsedništva, Milorad Dodik kaže da će njegova kancelarija biti u Istočnom Sarajevu.

"Ovde gde sedimo u ovoj zgradi, sedištu Republike Srpske, u Istočnom Sarajevu, dakle RS. Naravno, ovde ću obavljati sve svoje osnovne poslove", naveo je Dodik.

Srpski član Predsedništva misli da za Visokog predstavnika više nema mesta u BiH. I na pitanje da li može da računa na pomoć svojih kolega kada je reč o tome, Dodik ističe da ne želi da bude pokriće za loša rešenja.

"Ja ne vidim razloga da radim u Predsedništvu BiH ukoliko ono nema puni suverenitet. Ja nisam ikebana i ne želim da budem pokriće za loša rešenja koja su oni dali, pre svega Pegi Ešdaun i Volfgang Petrič".

Simbolički ili suštinski, srpski član Predsedništva, kao predsedavajući u narednih osam meseci, posle zakletve, prijem je organizovao u Istočnom Sarajevu.

 

 

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво