Hrvatski ministar traži od Srbije informacije o masovnim grobnicama

Tomo Medved, hrvatski ministar branitelja uputio je iz Vukovara poziv srpskim vlastima da dostave informacije koje će rasvetliti sudbinu zarobljenih i nestalih hrvatskih veterana.

Medved je rekao da neće da licitira zašto to Srbija ne čini i dodao da očekuje da Srbija da svoj doprinos, prenela je Hina.

"Podigli smo naše sposobnosti kao i koordinaciju, a idemo i s predlogom zakona o nestalim osobama. Dakle, vrlo ozbiljno i vredno radimo, ali ono što nam nedostaje su informacije", rekao je Medved.

Kako je naveo, svaka informacija i saznanje se vrlo ozbiljno analiziraju ali osnovni preduslov su informacije koje Srbija poseduje i za koje očekujemo da ih Srbija dostavi.

Medved je rekao i da na Ovčari više nema masovnih grobnica.

"U proteklih godinu dana smo proveli temeljan pregled Ovčare kao i celokupni pregled okolne šume, ali nismo ništa pronašli. Isključili smo mogućnost postojanja masovnih grobnica na širem području Ovčare", rekao je Medved.

Prema njegovim rečima, na određenim lokalitetima pronađeni su tragovi grobnice iz koje su tela preseljena na neku drugu lokaciju.

"Posebno od Srbije tražimo informacije o takvim grobnicama", rekao je Medved.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи