Parada ponosa održana u Podgorici

U Podgorici je održana šesta Parada ponosa pod sloganom "Ne ljubimo lance". Skup je prošao bez incidenata, saopštila je crnogorska policija.

Sa skupa u glavnom gradu Crne Gore poručeno je da pripadnici LGBT populacije "ne ljube lance", i da se poštuje borba za osnovnu slobodu i osnovna ljudska prava, prenosi CDM.

Skup je održan u centru grada, a prisustvovali su mu organizatori, predstavnici civilnog sektora, političkih stranaka i Vlade Crne Gore.

Predsednik Upravnog odbora organizacije "Kvir Montenegro" Danijel Kalezić rekao je da niko više LGBT osobe neće zaustavljati i gurati u četiri zida, prenosi RTCG.

"Pokazali ste da svako može i mora naći razlog da živi slobodno", poručio je Kalezić i dodao da nije sramota biti pripadnik LGBT populacije.

Pozvao je poslanike da podrže Zakon o istopolnim zajednicama i istovremeno uputio protest zbog nerešavanja slučajeva nasilja nad LGBT osobama za koje je zatražio da se kvalifikuju kao zločini iz mržnje.

Na paradi je bio i direktor Uprave policije Veselin Veljović sa saradnicima, koji je poručio da su svi u Crnoj Gori bezbedni, pa i LGBT populacija, o čemu svedoči sve manji broj policajaca koji obezbeđuju Paradu ponosa.

Zbog skupa je bio zatvoren saobraćaj u centru Podgorice.

broj komentara 0 pošalji komentar