Poternica za Gruevskim zakasnila dva dana

Nekadašnji makedonski premijer Nikola Gruevski iz Albanije je u Crnu Goru ušao u automobilu koji koriste mađarske diplomate, saopštila je policija u Tirani. Albanska policija primila poternicu za Gruevskim dva dana pošto je bivši premijer Makedonije napustio teritoriju te države.

Nikola Gruevski, bivši makedonski premijer kojeg vlasti u Skoplju traže zbog bekstva od služenja dvogodišnje zatvorske kazne, iz Albanije je u Crnu Goru prešao u mađarskom diplomatskom vozilu, saopštila je albanska policija.

Bivši makedonski premijer je iz Albanije izašao 11. novembra u 19.11 časova preko graničnog prelaza Božaj, gde je policiji pokazao makedonsku ličnu kartu.

U tom trenutku, za Gruevskim nije bila raspisana poternica, pa albanski policajci nisu imali nikakav razlog da zadrže bivšeg premijera Makedonije.

Interpolova poternica za Gruevskim raspisana je dva dana pošto je Gruevski napustio Albaniju, navodi se u saopštenju.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Crne Gore saopštilo je večeras da je Gruevski 11. novembra ušao u Crnu Goru i istog dana izašao iz te zemlje. U saopštenju se navodi i da je crnogorska policija u ovom slučaju "u potpunosti poštovala zakonske procedure".

Međutim, nisu naveli sa kog prelaza je Gruevski izašao iz Crne Gore. 

Mađarske vlasti potvrdile su ranije da je Gruevski zatražio azil u Mađarskoj.

Gruevski, koji je u Makedoniji osuđen na dve godine zatvora zbog navodne zloupotrebe službene dužnosti pri odlučivanju da kupi blindirani "mercedes", čime je oštetio budžet za 600.000 evra, oglasio se u sredu iz Mađarske. Bivši makedonski premijer je na Fejsbuku napisao da je u Mađarskoj i da će zatražiti azil, te da je u proteklih nekoliko dana dobijao pretnje smrću.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво