Todorićeva odbrana sa slobode košta više od milion evra

Osnivač "Agrokora" Ivica Todorić može da se brani sa slobode ako položi kauciju od 7,5 miliona kuna, nešto više od milion evra, zvanično je saopštilo vanraspravno veće Županijskog suda u Zagrebu.

Portparol suda Krešimir Devčić je rekao da je Sud odbio žalbu odbrane Ivice Todorića, pa je rešenje o određivanju istražnog pritvora postalo pravosnažno zbog opasnosti od bega.

Prema odluci veća, istražni zatvor može se zameniti kaucijom u visini od 7,5 miliona kuna u gotovini, preneli su hrvatski mediji.

Kauciju neće moći da isplati zalogom nekretnina u toj vrednosti.

Ukoliko Todorić uplati kauciju, prema njemu će biti primenjene posebne mere opreza, oduzimanje putne isprave i zabrana napuštanja mesta boravka.

Todorić je zajedno sa svojim sinovima Ivanom i Antom, kao i 12 "Agrokorovih" menadžera i revizora osumnjičen zbog nezakonitog pribavljanja više od milijardu kuna iz "Agrokora". 

Istraga je naknadno proširena i zbog zajmova što je investicijski fond "Nexus Private Equity Partneri" preko kompanije "Neksus ulaganja" dao "Agrokoru".

Prodanović: Probaćemo da nađemo milion evra 

Čedo Prodanović, advokat Ivice Todorića, izjavio je da njegov branjenik u ovom trenutku nema više od milion evra za kauciju kako bi bio pušten da se brani sa slobode.

"Trenutno on taj novac nema zaista. Kako će ga skupiti ne znam, to će biti određeni problem. Mi smo se nadali da ćemo moći nekom nekretninom premostiti taj problem, u tom pravcu smo i napravili određene pripreme, ali sada s ovim iznosom ćemo se pomučiti", rekao je advokat Prodanović, prenela je regionalna televizija N1.

Dodao je da Todorić ima prijatelje, ali i da milion evra nije mala stavka.

"Imam i ja puno prijatelja, ali ne znam koji bi to mogao. On možda ima neke bolje", rekao je Prodanović odgovarajući na pitanje novinara da li Todorić ima prijatelje koji bi mogli da mu pomognu.

Objasnio je i da istražni zatvor po, kako je rekao, normalnim predmetima traje 6+6 meseci, te da je to zakonska odredba. 

"Ovo je pesimističko pitanje, probaćemo da nađemo novac", rekao je Prodanović.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара