Nobilo: Ideje Davidovog oca i moje se nisu poklopile

Hrvatski advokat Ante Nobilo izjavio je da je međunarodni tim za utvrđivanje okolnosti o stradanju banjalučkog mladića Davida Dragičevića, napustio zato što se nisu poklopile ideje oca o tome šta se desilo i onog što je on utvrdio. To je, kazao je Nobilo, razlog za prekidanje saradnje.

Uz istražni postupak koji se vodi, stvorio se pokret "Pravda za Davida" koji je sve više poprimao politička obeležja i organizovao javna prozivanja različitih političara, predsednika Republike, ministra policije...

"Tu se baratalo lažnim činjenicama. Kad sam video da se otac neće distancirati od tog pokreta, nego prihvata te lažne činjenice koje se vrte na tim njihovim uličnim manifestacijama, onda je bilo vreme da se povučem. Izazvalo je potres, ali mislim da će Republičko tužilaštvo u nekom razumnom roku, oni su vrlo blizu, završiti taj slučaj, otkriti počinioce i optužiti ih. Onda će biti sve jasno", rekao je Nobilo za regionalnu TV N1.

Nobilo je ranije rekao da je otac stradalog mladića politički izmanipulisan, da ga razume zbog gubitka sina, ali da pokojni David nije silovan i maltretiran u MUP-u RS.

Otac nesrećnog mladića organizovao je u Banjaluci više od 230 dana proteste na kojima je zahtevao istinu o ubistvu sina.

Bilo mu je omogućeno da o svojim stavovima govori čak i u Narodnoj skupštini RS, a bio je formiran i parlamentarni odbor koji je sproveo nezavisnu istragu o stradanju mladića, čiji se rezultati poklapaju sa izjavom Nobila.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво