Dodik: Evropa nije vratila Srbima za doprinos slobodi

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik ocenio je da Evropa u proteklih sto godina nije vratila Srbima za doprinos koji su oni dali njenoj slobodi.

"Srbi su dali nesumnjiv doprinos novoj Evropi. Ta Evropa za ovih sto godina nije vratila Srbima za doprinos koji su dali njenoj slobodi", rekao je Milorad Dodik novinarima u Višegradu, prenose Nezavisne.

Dodao je da vojnom vežbom "Vek pobednika 1918-2018", koja je održana u Srbiji, obeleženo sto godina od pobede u Velikom ratu u kome su Srbi masovno stradali i izgubili više od 30 odsto stanovništva.

Ova velika vojna vežba bila je u funkciji očuvanja mira i pokazivanja sposobnosti da se taj mir očuva, poručio je Dodik.

"Vežba je bila impozantna, uz učešće različitih rodova vojske, te veoma kompleksna, jer se izvodila sa municijom i raketama, tako da nosim veliku impresiju o svemu tome", rekao je predsednik RS.

Srbija treba da očuva mir, a Srbima van matice treba da se pokaže da Srbija ima sposobnost da brani mir, zaključio je Dodik.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво