Ništa od NATO baze na Sinjajevini

Na Sinjajevini neće biti NATO baze, niti će se uništavati viškovi naoružanja i neeksplodirana ubojna sredstva, izjavio je crnogorski ministar odbrane Predrag Bošković tokom sastanka sa predstavnicima Opštine Kolašin.

Kako je saopšteno iz crnogorskog ministarstva odbrane, Bošković je rekao da će se dva puta godišnje po nekoliko dana, koliko će vojska koristiti poligon, upotrebiti manje eksploziva nego što se dnevno koristi za gradnju puta Bar-Boljare.

Bošković je naglasio da je tema vojnog poligona na Sinjajevini često zloupotrebljavana u dnevnopolitičke svrhe uz mnoštvo dezinformacija, te da se sada po prvi put o poligonu na Sinjajevini otvaraju razgovori lišeni političkih implikacija.

Teren koji je percipiran za budući vojni poligon zahvata deo planine Sinjajevina na kojem se susreću opštinske teritorije Mojkovca, Šavnika i Kolašina i kompletno je u državnom vlasništvu, saopšteno je iz crnogorskog Ministartva odbrane.

broj komentara 3 pošalji komentar
(subota, 10. nov 2018, 14:04) - flamantes [neregistrovani]

NATO nikad nije...

... ni tražio nikakve svoje baze u Crnoj Gori, niti to od njih traži Crna Gora. Vojska Crne Gore će sama odlučivati o svojoj infrastrukturi, naravno da njene objekte mogu koristiti i NATO snaqge, jer je Crna Gora članica NATO-a.

(subota, 10. nov 2018, 10:49) - Воронцов [neregistrovani]

Вероватно је планина погодна за војску

Колико знам из историје ту се у Другом светском рату био сместио и Дража Михаиловић и ту боравио дуже времена.Британским и америчким војним круговима морала је та планина бити позната још из тог времена јер су имали своје обавештајце.

(petak, 09. nov 2018, 20:23) - anonymous [neregistrovani]

svaka cast

Pitajte crnogorce zasto se zove Sinjajevina i odakle to Vina, zasto se ne zove Sinjaja ? Pitajte to isto i Albance koji kazu da su Iliri...