Albanija, više od 50 Grka nepoželjno posle sahrane Kacifasa

Tirana je nepoželjnim proglasila 52 grčka državljana, čije je aktivnosti tokom sahrane Konstantinosa Kacifasa pomoćnik ministra policije Saimir Lješaj nazvao "neprihvatljivim, uvredljivim i opasnim".

Albansko ministarstvo policije proglasilo je nepoželjnim grupu od 52 grčka državljana svega dan posle sahrane u selu Bularat, kojoj je prisustvovalo nekoliko stitina Grka koji su nosili grčke zastave i transparente na kojima je pisalo: "Severni Epir i Makedonija su Grčka" i "Konstantinos je heroj".

Zamenik ministra unutrašnjih poslova Saimir Lješaj je ponašanje te grupe Grka opisao kao provokativno i opasno, navodeći da su blokirali ključnu saobraćajnicu i pretili novinarima.

Konstantinos Kacifas, čija je smrt značajno podigla tenzije između Tirane i Atine, sahranjen je u selu Bularat nedaleko od grčke granice, uz prisustvo velikog broja Grka, ali i značajne policijske snage koje su obezbeđivale događaj koji je danima opisivan kao ozbiljan test za odnose dve države.

Sahrani je, prema različitim izvorima, prisustvovalo između 500 i 2.000 ljudi koji su nosili grčke zastave i transparente na kojima je pisalo: "Severni Epir i Makedonija su Grčka" i "Konstantinos je heroj". Sanduk sa telom ubijenog je, takođe, bio prekriven grčkom zastavom.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво