Mektić: Netačni navodi o crnoj listi Srba

Ministar bezbednosti BiH Dragan Mektić tvrdi da su netačni navodi beogradskih medija da Sarajevo sprema listu nepoželjnih osoba iz Srbije kojima će biti zabranjen ulazak u BiH.

Mektić je komentarisao navode Večernjih novosti da Sarajevo sprema listu Srba kojima će biti zabranjen ulazak u BiH, i ocenio da je to "najobičnija glupost i izmišljotina".

"Svi sistemi koji se zasnivaju na lažima i dezinformacijama, mislim da nemaju svetlu budućnost", rekao je Mektić za Kliks.

Na pitanje može li pretpostaviti ko kreira takve tekstove, Mektić je direktno optužio aktuelnu vlast u Republici Srpskoj, a sve zbog, kako je rekao, političke principijelnosti.

"To je zbog toga što sam jedan od ljudi u Srpskoj demokratskoj stranci koji čvrsto stoje na stanovištu da ne treba ulaziti u bilo kakvu koaliciju sa SNSD-om", rekao je Mektić.
.
Dodao je da njegovi politički neistomišljenici misle da ga mogu slomiti u njegovim političkim stavovima. "Misle, ali to naprosto nije moguće", poručio je Mektić.

Večernje novosti prethodno su objavile da posle Crne Gore i "Sarajevo sprema crnu listu Srba", i da bi na njoj mogli da se "nađu poslovni ljudi, istoričari, književnici, novinari, ali i političari".

"Ministar bezbednosti BiH Dragan Mektić priprema zvaničnu listu nepoželjnih osoba iz Srbije kojima će biti zabranjen ulaz u BiH", piše list.

Navodi da bi na njoj, između ostalih, mogli da se nađu i srpski ministar odbrane Aleksandar Vulin, lider radikala Vojislav Šešelj, glavni urednik TV Hepi Milomir Marić i predsednika pokreta Zavetnici Stefan Stamenkovski.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво