Mektić: Netačni navodi o crnoj listi Srba

Ministar bezbednosti BiH Dragan Mektić tvrdi da su netačni navodi beogradskih medija da Sarajevo sprema listu nepoželjnih osoba iz Srbije kojima će biti zabranjen ulazak u BiH.

Mektić je komentarisao navode Večernjih novosti da Sarajevo sprema listu Srba kojima će biti zabranjen ulazak u BiH, i ocenio da je to "najobičnija glupost i izmišljotina".

"Svi sistemi koji se zasnivaju na lažima i dezinformacijama, mislim da nemaju svetlu budućnost", rekao je Mektić za Kliks.

Na pitanje može li pretpostaviti ko kreira takve tekstove, Mektić je direktno optužio aktuelnu vlast u Republici Srpskoj, a sve zbog, kako je rekao, političke principijelnosti.

"To je zbog toga što sam jedan od ljudi u Srpskoj demokratskoj stranci koji čvrsto stoje na stanovištu da ne treba ulaziti u bilo kakvu koaliciju sa SNSD-om", rekao je Mektić.
.
Dodao je da njegovi politički neistomišljenici misle da ga mogu slomiti u njegovim političkim stavovima. "Misle, ali to naprosto nije moguće", poručio je Mektić.

Večernje novosti prethodno su objavile da posle Crne Gore i "Sarajevo sprema crnu listu Srba", i da bi na njoj mogli da se "nađu poslovni ljudi, istoričari, književnici, novinari, ali i političari".

"Ministar bezbednosti BiH Dragan Mektić priprema zvaničnu listu nepoželjnih osoba iz Srbije kojima će biti zabranjen ulaz u BiH", piše list.

Navodi da bi na njoj, između ostalih, mogli da se nađu i srpski ministar odbrane Aleksandar Vulin, lider radikala Vojislav Šešelj, glavni urednik TV Hepi Milomir Marić i predsednika pokreta Zavetnici Stefan Stamenkovski.

broj komentara 2 pošalji komentar
(petak, 09. nov 2018, 14:01) - FORum LIvii [neregistrovani]

ako koza laze , rog ne laze

Ovaj lik je vec poceo sa zabranama a sada negira.Ko je zabranio ulazak u BiH, ruskom piscu Zaharau Prilepinu?I ZASTO?To je pocetak zabrane piscima koja se pocela siriti na Crnu Goru.Ko je sledeci?

(petak, 09. nov 2018, 13:42) - anonymous [neregistrovani]

Црна листа

Ако се листа ипак појави, било би поштено да падне оставка на то место.