Istraga zbog pljačke u Duždevoj palati, među uhapšenima i državljanin Srbije

Hrvatska policija je, posle višemesečne intenzivne saradnje sa italijanskim kolegama, uhapsila četvoricu svojih državljana, a potom i državljanina Srbije, koji su osumnjičeni za krađu nakita vrednog milione dolara iz Duždeve palate u Veneciji.

Nakit je ukraden u januaru ove godine iz privatne kolekcije nakita i drugih vrednih indijskih artefakata katarskog šeika Hamada bin Abdulaha el Tanija, koja je bila izložena u Veneciji, u Duždevoj palati pod nazivom "Blaga mogula i maharadža", prenosi Hina.

Kolekcija je neprocenjive vrednosti, a ukraden je par minđuša od platine i dijamanata u vrednosti od milion dolara i broš od platine i rubina, vredan oko pola miliona dolara, saopštila je policija.

Hrvatski MUP je saopštio da su uhapšena četvorica hrvatskih državljana, od kojih se jedan povezuje sa poznatom međunarodnom kriminalnom grupom "Pink Panter".

"Protiv uhapšenih hrvatskih državljana vodi se krivični postupak pred sudom u Veneciji, a uhapšeni su na području zagrebačke i istarske policijske uprave, na osnovu evropskih poternica", dodaje se u saopštenju policije.

"U sklopu iste akcije danas je na graničnom prelazu Tovarnik uhapšen i peti osumnjičeni, 54-godišnji državljanin Srbije", navela je hrvatska policija.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво