Istraga zbog pljačke u Duždevoj palati, među uhapšenima i državljanin Srbije

Hrvatska policija je, posle višemesečne intenzivne saradnje sa italijanskim kolegama, uhapsila četvoricu svojih državljana, a potom i državljanina Srbije, koji su osumnjičeni za krađu nakita vrednog milione dolara iz Duždeve palate u Veneciji.

Nakit je ukraden u januaru ove godine iz privatne kolekcije nakita i drugih vrednih indijskih artefakata katarskog šeika Hamada bin Abdulaha el Tanija, koja je bila izložena u Veneciji, u Duždevoj palati pod nazivom "Blaga mogula i maharadža", prenosi Hina.

Kolekcija je neprocenjive vrednosti, a ukraden je par minđuša od platine i dijamanata u vrednosti od milion dolara i broš od platine i rubina, vredan oko pola miliona dolara, saopštila je policija.

Hrvatski MUP je saopštio da su uhapšena četvorica hrvatskih državljana, od kojih se jedan povezuje sa poznatom međunarodnom kriminalnom grupom "Pink Panter".

"Protiv uhapšenih hrvatskih državljana vodi se krivični postupak pred sudom u Veneciji, a uhapšeni su na području zagrebačke i istarske policijske uprave, na osnovu evropskih poternica", dodaje se u saopštenju policije.

"U sklopu iste akcije danas je na graničnom prelazu Tovarnik uhapšen i peti osumnjičeni, 54-godišnji državljanin Srbije", navela je hrvatska policija.

broj komentara 0 pošalji komentar