Dom kulture u Nevesinju nosi ime Nebojše Glogovca

Mitrovdan je jedan od najvažnijih datuma u Nevesinju. Za taj praznik vezuje se slavna istorija grada koji je u poslednjem ratu bio brana istočne Hercegovine. Ovogodišnje Mitrovdanske svečanosti Nevesinjci će pamtiti i po Nebojši Glogovcu, čije ime nosi obnovljeni Dom kulture.

Pre godinu dana, Nevesinjci su poslednji put ugostili Nebojšu Glogovca. Danas su opet na okupu, bez njega, ali u Domu kulture koji je poneo ime slavnog glumca. Ponosan na kraj iz kog potiče, često je govorio o rodnoj Hercegovini.

Za obnovu doma koji je zvanično otvoren pre mesec dana, novac su izdvojile vlade Srbije i Republike Srpske. Ukupno oko 250.000 evra.

"Mi poslednjih decenija praktično nismo imali Dom kulture. Ovo je veliki korak za nevesinjsku kulturu, za građane koji vole kulturne sadržaje", ističe Milenko Avdalović, načelnik Opštine Nevesinje.

Predstavnik Vlade Srbije i ministar poljoprivrede Branislav Nedimović kaže da je Vlada Srbije pomogla sa 150.000 evra.

"Imali smo investicije u Trebinju, u Gradiški, evo sad imamo na prostoru Nevesinja. Negde 150.000 evra je pomogla Vlada Srbije kako bi se završio ovaj dom koji je poslednji put rađen posle Drugog svetskog rata", naveo je Nedimović.

Samo ove godine, Srbija je opštine u Republici Srpskoj pomogla sa pet miliona evra. Najavljena je pomoć i za nove infrastrukturne projekte.

Čekajući da na scenu doma stanu velikani kakav je bio Nebojša Glogovac, Nevesinjci se pripremaju za narednu godinu, godinu jubileja. Obeležiće osam vekova otkako se prvi put pominje ime njihovog grada i osam vekova Eparhije zahumsko-hercegovačke i primorske.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво