Dom kulture u Nevesinju nosi ime Nebojše Glogovca

Mitrovdan je jedan od najvažnijih datuma u Nevesinju. Za taj praznik vezuje se slavna istorija grada koji je u poslednjem ratu bio brana istočne Hercegovine. Ovogodišnje Mitrovdanske svečanosti Nevesinjci će pamtiti i po Nebojši Glogovcu, čije ime nosi obnovljeni Dom kulture.

Pre godinu dana, Nevesinjci su poslednji put ugostili Nebojšu Glogovca. Danas su opet na okupu, bez njega, ali u Domu kulture koji je poneo ime slavnog glumca. Ponosan na kraj iz kog potiče, često je govorio o rodnoj Hercegovini.

Za obnovu doma koji je zvanično otvoren pre mesec dana, novac su izdvojile vlade Srbije i Republike Srpske. Ukupno oko 250.000 evra.

"Mi poslednjih decenija praktično nismo imali Dom kulture. Ovo je veliki korak za nevesinjsku kulturu, za građane koji vole kulturne sadržaje", ističe Milenko Avdalović, načelnik Opštine Nevesinje.

Predstavnik Vlade Srbije i ministar poljoprivrede Branislav Nedimović kaže da je Vlada Srbije pomogla sa 150.000 evra.

"Imali smo investicije u Trebinju, u Gradiški, evo sad imamo na prostoru Nevesinja. Negde 150.000 evra je pomogla Vlada Srbije kako bi se završio ovaj dom koji je poslednji put rađen posle Drugog svetskog rata", naveo je Nedimović.

Samo ove godine, Srbija je opštine u Republici Srpskoj pomogla sa pet miliona evra. Najavljena je pomoć i za nove infrastrukturne projekte.

Čekajući da na scenu doma stanu velikani kakav je bio Nebojša Glogovac, Nevesinjci se pripremaju za narednu godinu, godinu jubileja. Obeležiće osam vekova otkako se prvi put pominje ime njihovog grada i osam vekova Eparhije zahumsko-hercegovačke i primorske.

broj komentara 1 pošalji komentar
(petak, 09. nov 2018, 10:36) - anonymous [neregistrovani]

nebojsa

bas lepo.zasluzio je to i zaduzio nas je sve.