Pripadnik "zemunskoga klana" uhapšen u Zadru

Zadarska policija "zapečatila je i zatvorila" još jedan dilerski lanac koji je dobro poslovao u preprodaji droge i zaplenila više od 232 grama kokaina, izjavio je šef službe kriminalističke policije Policijske uprave iz Zadara Bora Mršić.

Pozivajući se na nezvanične izvore, HRT navodi da je osumnjičeni istaknuti pripadnik "zemunskoga klana" Josip G. (53), zvani Šiptar, koji uz srpsko ima i hrvatsko državljanstvo, a u Srbiji je izdržao 15 godina zatvora zbog ubistva policajca.

Osumnjičenog je zadarska policija uhapsila u ponedeljak prilikom rutinske kontrole saobraćaja. Njegov audi A8, zadarskih tablica, zaustavljen je u Zadru oko 9.40 sati, a pregledom je pronađen veći novčani iznos u kunama i evrima, pa su policajci posumnjali da je reč o novcu koji je zarađen kriminalnim radnjama.

Kada su policajci sa sudskim nalogom došli u njegov apartman u Privlaci pronašli su oko 232 grama kokaina, ulične vrednosti oko 250.000 kuna, mašinicu izraelske proizvodnje, pištolj sa metkom u cevi, kao i više od 100 komada municije za mašinicu. Josip G. imao je i više mobilnih telefona, među kojima i one za zaštićenu komunikaciju.

Kako je istaknuto na konferenciji za medije zadarske Policijske uprave, uhapšeni muškarac povezan je sa kriminalnim grupama u susednim državama, kao i s krimi miljeom na zadarskom području.

On je priveden pritvorskom nadzorniku, a posle ispitivanja u Opštinskom državnom tužilaštvu sudija mu je odredio istražni zatvor.

Za krivično delo za koje se sumnjiči zaprećena je kazna zatvora u trajanju od jedne do 12 godina.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара