Kitarovićeva otvorila Kuću za mlade, prisutan bio i ratni zločinac

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović je u društvu zagrebačkog nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića u Zagrebu otvorila Karitasovu Kuću za mlade, a tom događaju je prisustovao i ratni zločinac Dario Kordić.

"Među okupljenima je iz nekog razloga bio i ratni zločinac Dario Kordić, kojeg je Haški sud zbog ratnog zločina nad civilima u Ahmićima (u BiH) osudio na 25 godina zatvora, a pušten je na slobodu nakon što je 2014. odslužio dve trećine kazne", preneo je hrvatski portal Indeks.

Kordić je, kako je navedeno, u odličnim odnosima sa nizom biskupa Katoličke crkve u Hrvatskoj.

Kada se vratio u Hrvatsku 2014. godine, na zagrebačkom aerodromu dočekao ga je biskup Vlado Košić.

Karitasova Kuća za mlade "Da život imaju" namenjena je mladima bez odgovarajućeg roditeljskog staranja, a pokrovitelj projekta je hrvatska predsednica.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи