VMRO-DPMNE traži da osam poslanika vrati mandate

U Skoplju je pola sata pre ponoći okončana višečasovna sednica Centralnog komiteta vodeće makedonske opozicione stranke VMRO-DPMNE, nakon koje je potpredsednik Aleksandar Nikoloski poručio osmorici poslanika stranke koji su glasali za Prespanski sporazum da vrate mandate, istovremeno čestitajući nastanak "nove kriminalne koalicije" u Makedoniji.

"Tražimo od osam poslanika da mandate, dobijene zahvaljujući poslaničkoj listi VMRO-DPMNE i građanima koji podržavaju politiku VMRO-DPMNE, a koji su glasali za otpočinjanje ustavnih izmena u Sobranju sa ciljem promene ustavnog imena Republike Makedonije, vrate građanima i da podnesu neopozive ostavke", izjavio je Aleksandar Nikoloski koji je ovu sednicu nazvao "istorijskom".

Makedonski mediji objavili su prethodno da su na sednici iz stranke isključeni Sašo Mijalkov, bivši član Izvršnog komiteta VMRO-DPMNE i načelnik Uprave za bezbednost i kontraobaveštajni rad, kao i bivši ministar zdravstva Nikola Todorov.

"Želimo da čestitamo novu kriminalnu koaliciju u Republici Makedoniji: (premijer) Zoran Zaev, (premijerov brat) Vice Zaev i Sašo Mijalkov", rekao je Nikolovski.

Na sednici je, prema navodima medija, razrešen dužnosti i dosadašnji potpredsednik stranke i gradonačelnik Kavadaraca Mitko Jančev, kao i član Izvršnog komiteta Kostadin Bogdanov, a poslanik Pančo Minov sinoć je izjavio da napušta poslaničku grupu VMRO-DPMNE.

"Ako je razrešen Mitko Jančev, ja izlazim iz koalicije sa VMRO-DPMNE. I biću van te koalicije dokle god je (Hristijan) Mickoski predsednik VMRO-DPMNE", rekao je Minov.

Mediji su nezvanično javili da je Mickoski na sednici Centralnog komiteta predložio održavanje vanrednog kongresa VMRO-DPMNE, ali da je taj predlog odbijen.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво