Protest više hiljada ljudi u Bihaću

Nekoliko hiljada građana Bihaća okupilo se večeras na Gradskom trgu sa zahtevom da se hitno rešava migrantska kriza u tom gradu, da se izmeste ilegalni migranti iz grada i da se zaustavi priliv ilegalnih migranata u Unsko-sanski kanton (USK).

Proteste je organizovalo nekoliko udruženja građana iz Bihaća, a prema rečima inicijatora Seja Ramića, Bihać ima velike probleme zbog migranata, preneo je portal Kliks.

Kako je rekao, građani traže da se proglasi vanredno stanje, traže hitnu sednicu Vlade Unsko-sanskog kantona (USK ) i Gradskog veća Bihaća na kojoj će se doneti odluke kojima se od državnih vlasti traži urgentno izmeštanje migranata iz Bihaća.

"I dalje se nije rešilo pitanje privremenog migracionog centra, a oni su i dalje smešteni u neuslovnim prostorima Đačkog doma... Migranti ne mogu biti smešteni u gradu, već se moraju izmestiti van gradskog područja, moraju im se obezbediti uslovni i ograđeni prostori, gde će oni biti pod kontrolom, a građani Bihaća živeti normalan život", rekao je Ramić.

Za stanje u Bihaću demonstranti smatraju državne vlasti, odnosno Veće ministara BiH i Ministarstvo bezbednosti.

Kako je naveo, Bihać trenutno hrani oko 1.000 migranata dnevno.

Oglasilo se i Ministarstvo unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona koje je navelo da prati situaciju u Bihaću kako ne bi došlo do eskalacije.

Prema poslednjim informacijama iz MUP USK, građani koji su boravili na autobuskoj stanici u Bihaću su krenuli prema Železničkoj stanici, gde, prema svemu sudeći, planiraju da dočekaju voz sa migrantima koji treba da stigne iz Sarajeva, naveo je Kliks.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво