Ambasada SAD u BiH: Nećemo dozvoliti da nas predstave kao neprijatelje

Sjedinjene Američke Države neće dozvoliti da budu predstavljene kao neprijatelj ljudi u BiH kada je jasno da drugi aktivno rade protiv interesa samih građana, saopštila je Ambasada SAD u BiH.

Ambasada SAD u BiH odlučno odbacuje "potpuno smešne teorije zavera" koje šire pojedini političari i mediji u službi tih političara, prenosi Fena.

U saopštenju se navodi da je šokantno da ti pojedinci sa govornica "iznose potpune laži, posebno uzimajući u obzir koliko je lako pobiti njihove neosnovane tvrdnje".

Dodaje se da je takva retorika neodgovorna, zapaljiva i izvan svih demokratskih normi.

Očigledno je da se određene političke grupe boje da će njihove korumpirane i nezakonite aktivnosti biti istraživane i procesuirane, navodi se u tekstu.

Umesto da se usredsrede na pitanja od stvarne važnosti za građane BiH, njihova sebična logika je, kako navodi ambasadar, da pokušaju da zavaraju građane stvaranjem lažnih neprijatelja.

"U skladu sa našom dugogodišnjom podrškom suverenitetu, teritorijalnom integritetu i stabilnosti BiH, kao i dobrobiti svih građana ove zemlje, nastavićemo da insistiramo na merama neophodnim za izgradnju pravosudnog sistema koji će se boriti protiv terorizma i korupcije, kao i merama za poboljšanje verodostojnosti i transparentnosti izbora, uključujući i ukazivanje na izborne prevare svaki put kada ih uočimo", saopšteno je iz američke ambasade.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи