Zaev i Cipras: Nastavak implementacije sporazuma

Premijeri Makedonije i Grčke, Zoran Zaev i Aleksis Cipras, u telefonskom razgovoru su ponovili da će nastaviti proces implementacije Sporazuma iz Prespe, prenosi makedonska televizija "Telma".

Zaev i Cipras su imali telefonski razgovor nakon ostavke grčkog ministra spoljnih poslova Nikosa Kocijasa, a portparol grčke vlade i ministar bez portfelja Dimitris Zanakopulos je rekao da su se oba premijera saglasila i ponovila da će nastaviti proces implementacije Sporazuma iz Prespe.

"Naš premijer komunicira veoma često sa Zaevim. Očito je da premijer susedne zemlje neće komentarisati unutrašnja zbivanja u Grčkoj. Složili su se i ponovili ono što je poznato svima – da oboje rade za Balkan 21. veka i da oboje rade na implementaciji i stupanju na snagu Sporazuma iz Prespe", rekao je Zanakopulos u intervjuu za grčku državnu televiziju ERT.

Prema grčkim dnevnim novinama Avgi, koje važi za svojevrsnog glasnogovornika vladajuće Sirize, oba premijera su se zalagala za novi Balkan u kome će preovlađivati mir, saradnja i solidarnost.

Informativni portal In, piše da je Cipras informisao Zaeva u vezi ostavke ministra spoljnih poslova Kocijasa i o tome da će on lično preuzeti Ministarstvo spoljnih poslova, dok je makedonski premijer preneo Ciprasu situaciju u Makedoniji, o glasanju u Sobranju i pozicijama poslanika iz redova opozicione VMRO-DPMNE.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи