Penava ne isključuje mogućnost da napusti HDZ

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava, koji je u tom gradu organizovao protest u subotu, zbog nezadovoljstva državnih institucija nečinjenjem na procesuiranju ratnih zločina, kaže da ne razmišlja o mgućim stranačkim sankcijama, ali ne isključuje mogućnost izlaska iz vladajućeg HDZ-a.

Ivan Penava kaže da ne razmišlja o mogućim stranačkim sankcijama.

"Ne mogu da razmišljam o tako nečem, a posebno kada čujemo ovakva svedočenja i kroz što su sve prolazili ti ljudi. U poređenju s njima, moja sudbina ili sudbina bilo koga drugoga je nebitna. Međutim, ako u HDZ-u kažu da je ovakvo stanje u državi, kada je reč o istragama ratnih zločina, dobro i da žrtve i dalje mogu sanjati o nekoj pravdi, onda ja nemam šta da radim u taoj stranci. Lepo ćemo se pozdraviti", naveo je Penava u intervjuu za zagrebački Večernji list.

Na konstataciju da se strahovalo da će protest u Vukovaru prerasti u nekakav antivladin protest, Penava kaže da je od prvog dana govorio da protest nije usmeren ni protiv koga, a najmanje protiv vlade.

"Tražimo samo kvalitetniji rad i bolje rezultate. Prošlo je sve dobro, bez ikakvog strančarenja i bez ijednog incidenta. Sve što smo govorili od prvoga dana se i potvrdilo. Sada treba pitati i sve one koji su celo ovo vreme iz fokusa izbacivali žrtve, a postavljali pitanje ko stoji iza svega, koji im je bio cilj i zašto su to radili. Pokušavali su celu priču da odvedu u pogrešnom smeru. Na sreću, nisu uspeli", kaže Penava.

Inače, naredni protest poput onog održanog u subotu u Vukovaru zakazan je za 12. oktobar naredne godine.

Zamenik gradonačelnika Vukovara Srđan Milaković iz reda srpske nacionalne manjine izjavio je da je protest održan u subotu bio okupljanje desnice i politickih marginalaca koji su tu došli pre svega iz raznih politickih interesa.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво