Pens pisao Zaevu: SAD podržavaju Makedoniju

Potpresednik SAD Majk Pens uputio je pismo makedonskom premijeru Zoranu Zaevu u kome je ocenio da je na nedavno održanom referendumu potvrđena ogromna posvećenost evropskom putu Makedonije i ponovio da SAD podržavaju "ovaj važan momenat za zemlju".

"Od onih koji su glasali na referendumu, 90 odsto je odobrilo dogovor iz Prespe i time su potvrdili ogromnu posvećenost evropskoj budućnosti zemlje. Budite uvrereni u moju kontinuiranu podršku u ovom važnom trenutku za Vašu zemlju", napisao je Pens u pismu koje je objavila makedonska vlada, prenosi MIA.

U pismu se navodi i da je Pens poručio Zaevu da SAD dele njegovu posvećenost za bezbednost i stabilnost regiona, kao i da očekuje dalje jačanje prijateljstva dve zemlje. 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво