Mađarska, migranti skriveni u vozovima i kamionima iz Srbije

U protekla 24 sata mađarska policija osujetila je nekoliko pokušaja ilegalnog ulaska migranata u zemlju, skrivenih u vozovima i kamionima iz Srbije.

Prilikom pregleda teretnog voza iz Srbije, na železničkoj stanici Kelebija u blizini mađarsko-srpske granice, policijski službenici susedne zemlje otkrili su ilegalca koji se krije u šasiji vagona.

Utvrđeno je da se radi o migrantu iz Afganistana, bez validnih dokumenata za boravak u Mađarskoj.

Na istoj stanici mađarski policajci detaljno su pregledali brzi voz koji je stigao iz Kelebije u Srbiji i u plafonu jednog putničkog vagona pronađen je ilegalac iranskog porekla.

Na graničnom prelazu Tompa, u kamionu srpskog prevoznika, pronađena su trojica migranata skrivenih u tovaru pneumatika.

Svi ilegalci su u skladu sa mađarskim zakonima sprovedeni do tranzitne zone za azilante u blizini graničnog prelaza Tompa-Kelebija.

broj komentara 2 pošalji komentar
(subota, 13. okt 2018, 14:21)
anonymous [neregistrovani]

nemar

E zbog takvih ja stojim svakih dve nedelje po vise sati da predjem granicu. Cist nemar, jer kada bi se vise kontrolisali ne bi se ovakve stvari desavale.

(subota, 13. okt 2018, 13:20)
proterani Srbin [neregistrovani]

Maa, dajte molim Vas

Na kraju ce Srbija biti kriva sto ovi migranti ilegalno pokusavaju da predju granicu? Treba li oni da ostanu u Srbiji pa da drugi budu zadovoljni? Sta mi treba da radimo, da pratimo svakog migranta 24h? Znamo ko ih je zvao u Nemacku.