Dodik: Neću podržati moguću tužbu BiH protiv Hrvatske

Milorad Dodik izjavio da neće podržati moguću tužbu BiH protiv Hrvatske zbog gradnje Pelješačkog mosta, što su najavile njegove buduće kolege u državnom vrhu Željko Komšić i Šefik Džaferović.

Aktuelni predsednik Republike Srpske i novi srpski član Predsedništva BiH, Milorad Dodik, izjavio je da neće podržati moguću tužbu BiH protiv Hrvatske Međunarodnom sudu za pravo mora.

"Mislim da to nije produktivno za BiH i neću to podržati iako možda i imam neke razloge zbog opstrukcije Hrvatske u pogledu izgradnje mosta na Savi kod Gradiške", izjavio je Dodik u intervjuu za sarajevsku televiziju TV1.

Dodik je ponovio da je Komšić, koji je u Predsedništvo izabran kao hrvatski član "malo prenaglio" u svađama kako sa Hrvatskom tako i sa Srbijom, a to otežava mogućnost da novo Predsedništvo BiH profunkcioniše kao partner državama regiona.

"Komšić Hrvatskoj preti tužbom zbog Pelješačkog mosta, a Srbiji da treba da prizna samoproglašeno Kosovo. Svakako da to umanjuje šansu za bilo kakav politički proces na regionalnoj razini", rekao je Dodik.

Ocenio je da Komšić nije autentični predstavnik hrvatskih nacionalnih interesa u BiH, i da činjenica da hrvatske političke predstavnike izglasavaju Bošnjaci može biti opasna politička igra.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво