Hrvatska dobila dva "blek houka" od SAD

Sjedinjene Američke Države donirale su Hrvatskoj dva borbena helikoptera "UH-60 blek houk", piše portal "Indeks".

Radi se o dva helikoptera s bogatim paketima dodatne opreme, a donacija je vredna oko 55 miliona dolara, javio je portal pozivajući se na Obris, koji piše da su se pregovori o tome vodili i u Zagrebu s predstavnicima Pentagona i firme "Lokid Martin".

Navodi se da takva donacija ne dolazi bez obaveza za hrvatsku stranu pa tako Amerikanci traže da se donacija dva "blek houka" veže za obavezu da Hrvatska u dogledno vreme nabavi još helikoptera istog tipa.

Podseća se da je hrvatski ministar odbrane Damir Krstičević još prošle godine potvrdio da se sa SAD pregovara o nabavci dva taktičko-transportna helikoptera "blek houk", a prema najnovijim informacijama, dva takva helikoptera juče su sletela u Zagreb.

Da će se to dogoditi, Krstičević je najavio i početkom ove sedmice, kada je prilikom najave velike vojne vežbe "Velebit 18 – združena snaga", izjavio: "Želim da vas pozovem i u onaj drugi petak kada ćemo ovde predstaviti jedno novo, jako sredstvo HV. Za sada bih se na tome zadržao."

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво