Nevreme i zemljotres pogodili Grčku

Snažan vetar pogodio je Grčku, zbog čega su vlasti bile primorane da zatvore mnoge škole, brojni trajekti nisu saobraćali, a letovi su odloženi. Na jugu Grčke osetio se zemljotres.

Vetar je čupao drveće koje je padalo na dalekovode u severnom predgrađu Atine, a iz vatrogasne službe kažu da su primili više od 350 poziva da uklone ostatke drveća.

Vlasti u opštini Saronik, u blizini Atine, na ostrvima Zakintos, Tinos, Andros i Mikonos naredili su da škole ostanu zatvorene.

Na ostrvu Kefalonija škole su evakuisane zbog šumskog požara koji je rasplamsao snažan vetar, preneo je AP.

Vlasti kažu da je odluka doneta iz predostrožnosti, ali da su hitne službe u stanju pripravnosti, jer se očekuje pogoršanje vremenskih prilika.

Iz Instituta za geodinamiku u međuvremenu su saopštiti da je zemljotres jačine pet jedinica Rihterove skale pogodio jug Grčke.

U zemljotresu nije bilo žrtava niti je pričinjena materijalna šteta.

Epicentar zemljotresa bio je 245 kilometara jugozapadno od Atine u Pilosu, saopštio je Mediteranski seizmološki centar.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара