Racija u Sarajevu, oružje pronađeno kod migranata

Policija Bosne i Hercegovine uhapsila je tokom racije u Sarajevu dvojicu migranata iz Sirije i Alžira i otkrila skriveno oružje, saopštila je policija.

"Tokom racije sprovedene na nekoliko lokacija u nedelju uveče, policija je pronašla pušku, četiri pištolja, prigušivač i municiju", izjavila je za Rojters portparolka bosansko-hercegovačke policije Suvada Kuldija.

Prema njenim rečima, dvojica muškaraca biće predati tužilaštvu u Sarajevu.

Iz Operativnog centra Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo su ranije danas za portal Kliks naveli da je policija sprovela akciju na području Opština Centar i Stari Grad u vezi sa ovim slučajem.

Jedan deo oružja je, prema nezvaničnim informacijama, bio sakriven u stanu, dok je određena količina bila zakopana ili odbačena.

Kako navodi Rojters, oko 15.000 izbeglica i migranata iz Azije i severne Afrike prošlo je kroz BiH od početka godine, na putu ka bogatijim evropskim zemljama.

Nekoliko hiljada je ostalo "zaglavljeno" u BiH, nakon što je susedna Hrvatska pojačala kontrole na granicama, dodaje Rojters.

broj komentara 2 pošalji komentar
(ponedeljak, 24. sep 2018, 16:47)
anonymous [neregistrovani]

E ovako

Izbeglice ili migranti su za mene iz Sirije gde je to podrucje zahvaceno ratom , i njima treba pruziti neku pomoc dok se ne resi problem u njihovoj drzavi . Ove ostale treba vratiti sve do jednog odakle dosao . Vidite ovaj iz Alzira pobegao je od svoje kuce kao bajagi da spasi glavu od cega odnosno od koga on bezi , vidite dosao je u BiH da se naoruzava sta cemu to naoruzanje kao izbeglici koga ce da napadne sa tim naoruzanjem pruzaju im pomoc od Grcke , Makedonije ,Srbije ,Bosne itd itd da bi im pravili probleme ma vracajte to nazad da nebi stradali nevini ljudi u svojoj zemlji . Pozdrav svima unapred se izvinjavam ukoliko sam nekoga uvredio moim komentarom.

(ponedeljak, 24. sep 2018, 11:21)
anonymous [neregistrovani]

E ovako

Ti migranti pod br. jedan nisu za Evrope i nikada se nece integrisati to znam iz iskustva da nebih dalje pisao lijepo bi bilo da se oni vrate svojim kucama odakle su dosli pa neka se tamo naoruzavaju a nas neka ostave na miru sta ce njima naoruzanje ali tu je zakon pa neka oni vide sta ce i kako ce poz iz Dijaspore .