Makronova poruka Makedoncima: Postanite Severna Makedonija

Francuski predsednik Emanuel Makron u video-poruci makedonskim građanima uoči referenduma poručio je da sporazum sa Grčkom predstavlja budućnost zemlje i da veruje u mudrost građana.

"Pre 25 godina, naše dve zemlje su uspostavile diplomatske odnose. To je 25 godina zajedničke prošlosti i srodnih sudbina naših naroda, koje su duboko ukorenjene", naveo je Makron.

Kako je ocenio, mnoge stvari su urađene poslednjih godina, ali 17. juna 2018. godine napravljen je veliki korak napred.

"Taj potez je napravljen zbog hrabrosti vaših lidera, vaše zemlje i Grčke, koji je okončao 27-godišnji spor", dodao je Makron.

Smatra da se do pre nekoliko meseci niko nije nadao da će dogovor biti postignut. "Zato ga u potpunosti i snažno podržavam", naglasio je francuski predsednik.

"Postanite Severna Makedonija, prema Sporazumu. Ja sam odlučno 'za' i čvrsto verujem da je ovaj sporazum dobar za vas, za čitav region i za Evropu. Računam na vas", poručio je Makron građanima Makedonije.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи