Počelo suđenje za ubistvo Amerikanca na Zakintosu

Pred sudom u grčkom gradu Patrasu počelo je suđenje sedmorici srpskih državljana okrivljenih za ubistvo američkog turiste Bakarija Hendersona (23) na grčkom ostrvu Zakintos.

Pored sedmorice srpskih mladića, na optuženičkoj klupi su i jedan Grk i jedan državljanin Velike Britanije poreklom iz Bosne i Hercegovine.

Oni su u ovom slučaju optuženi za učešće u prebijanju Hendersona u noći između 7. i 8. jula 2017. godine, u klubu "Bar-kod", u mestu Laganas.

Nastavak suđenja je zakazan za sredu, 26. septembar, kao i za 1. i 2. oktobar.

Tužilaštvo traži najstrože kazne za optužene, a isto očekuju i Hendersonovi roditelji, koji su prisustvovali početku suđenja.

Grčki advokati optuženih su rekli novinarima da im je žao stradalog mladića, ali da će se tokom postupka truditi da sudu pomognu da utvrdi šta je sve tragediji prethodilo.

Od sedam optuženih, pet Srba je u pritvoru u Grčkoj, dok se dvojica brane sa slobode. Grčki i britanski državljanin su takođe u pritvoru.

Optužnicom im se na teret stavlja teško ubistvo, za koje je prema grčkim zakonima zaprećena kazna doživotnog zatvora, koji, međutim, ne može da se izrekne mlađim punoletnim licima – u ovom slučaju prema nekoliko Srba.

Početku suđenja su prisustvovali Hendersonovi roditelji, koji su u četvrtak preko jedne od najvećih američkih TV stanica – Si-Bi-Esa, poručili da bi za porodicu satisfakcija bila samo maksimalna kazna zatvora za optužene.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво